Vrusschenhusken 1, 6422 PL Heerlen
+31 (0)85 20 30 015
info@dutchmedicalservice.nl

Over Stichting Dutch Medical Service

Stichting Dutch Medical Service. De stichting van vrijwilligers, door vrijwilligers.

Steeds vaker worden verpleegkundige en artsen ingezet tijdens evenementen. De complexiteit van zorg veranderd in Nederland en dat wordt ook bemerkt binnen de evenementenhulpverlening. Enkel een cursusje EHBO op zaterdagmiddag is niet meer afdoende om de kwaliteit van zorg te waarborgen. EHBO’ers kennen een uitgebreid trainingsprogramma waarbij diverse aspecten van (evenementen-)hulpverlening aan bod komt en zijn continu bezig met het vergroten van hun kennis en kunde. Daarnaast wordt er steeds vaker assistentie gevraagd van verpleegkundigen en artsen. Op deze manier kan een hoger zorgniveau op een evenement nagestreefd worden en kunnen slachtoffers sneller en gerichter geholpen worden.

Het was duidelijk dat niet alle organisaties met deze trend mee kunnen gaan. De vraag naar kundige mensen groeit harder en harder. Er worden compromissen gesloten die de zorgvraag in het gedrang kunnen brengen. Dit kon zo niet langer. Enkele hulpverleners hebben de handen bijeen gestoken en begin 2018 Stichting Dutch Medical Service opgericht. Het doel? Evenementenhulpverlening naar een naar het hoogste niveau brengen

Na een jaar proefdraaien is in januari 2019 het bestuur uitgebreid en zijn de schouders vanuit alle kanten eronder gezet. Het gevolg was een massale uitbreiding van het vrijwilligersbestand en een groei in evenementenaanbod. In 2019 hebben wij meer dan 50 evenementen voorzien van evenementenzorg. In de komende jaren zal dat aantal nog veel hoger komen te liggen!

Algemene gegevens

Stichting Dutch Medical Service (DMS)
Vrusschenhusken 1
6422 PL Heerlen
info@dutchmedicalservice.nl
+31 (0)85 20 30 015
KVK: 71024689